2009-05-31

Mänskliga rättigheter

Jag respekterar andras åsikter, jag tycker att alla har ett lika värde. Man får vara emot abort, men man ska inte tvinga andra att vara emot abort. Är aborten fri så kan man fortfarande välja att inte göra abort om man hamnar i en oönskad graviditet, man måste faktiskt inte göra abort. (It's true, fri abort är just fri abort, ingen tvingar dig).

Att man sedan ger det nyss befruktade ägget mänskliga rättigheter, det finns grupper som argumenterar på det sättet som ett svar på Gudrun Schymans och andra människors kamp för att göra abort till en mänsklig rättighet.
Men säger man att ett foster oavsett utvecklingsstadium ska ha mänskliga rättigheter säger man också att vi måste satsa allt på att försöka förhindra så kallade spontanaborter som förekommer i väldigt stor utsträckning.
Sedan tänker jag på de fattiga kvinnorna som kanske har svårt att försörja sina barn de redan har och oturligt nog blir gravida igen. Vilket 'barns' mänskliga rättigheter ska man sätta i första rummet när resurserna inte räcker till att hålla alla vid liv? 
(Fria aborter löser givetvis inte problem som hungersnöd, men kan knappast vara av ondo?).

Eller är det hela bara ett av Herrens små spratt, att testa oss människor om vi är beredda att offra våra medmänniskor för att följa hans bud (såsom vissa valt att tolka dem)?

Inga kommentarer: