2010-09-20

Sorgens dag

Det är inte bara de "Nya" Moderaterna och Sverigedemokraterna som bytt smink de senaste tio åren; Nationalsocialistisk front har också tagit till sig framgångsreceptet... och lyckats.
Svenskarnas Parti (som de nu heter) har lyckats ta en plats i Grästorp. Expo



Vi lever i ett fruktansvärt rikt land på många sätt, men ändå känner sig så många utanför och frustrerade att SD och NSF får ett sådant inflytande.


Jag tror på demokratin och jag vill inte bo i ett land där man hatar varandra.
Och ikväll ska jag visa det: Rådhustorget 17.00 i Umeå.

3 kommentarer:

Alexander sa...

Nationalsocialistisk Front och Svenskarnas parti är två helt olika partier. NSF avvecklades 2008. Samma år bildades sen Folkfronten som förra hösten bytte namn till Svenskarnas parti. Dessutom kan jag tillägga att SvP inte är ett nationalsocialistisk parti. Tragiskt att du inte tar reda på mer fakta innan du skriver ett inlägg, men nu vet du iaf.

Rickard sa...

Lysande! Detta har påverkat min bild av Grästorp till det bättre iaf. Jag kan helt klart tänka mig att flytta till kommunen nu när det finns ETT parti där som inte sätter invandrare i första hand. Diskriminering i form av instegsjobb tex är ju något som Svenskarnas parti är emot.
Jag hoppas och tror att Daniel och SvP kan åstadkomma mycket bra för kommunens invånare.

Eric sa...

Alexander: Du är säkert mer insatt i Svenskarnas Partis officiella etikett än vad jag är. Det jag grundar mitt påstående på är att flera ledande personer från NSF samt den rörelsens resurser övergick till Folkfronten, sedermera Svenskarnas Parti. (Enligt Metapedia och Wikipedia). Det tycker i alla fall jag en stark anknytning.
Punktprogrammet hade jag faktiskt läst och det innehåller punkter jag personligen förknippar med nazism och rasism.
För att citera: "Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare" och "Sverige skall styras av svenskarna: Icke-svenskar skall ej tillåtas ha maktpositioner inom det svenska samhället."

Inte nog med att jag får obehagliga associationer till nazitysklands propaganda och politik så ställer jag mig frågan hur detta skulle komma att yttra sig i realpolitiken. Vem är äkta etnisk svensk? Jag är inte ens säker på att jag själv faller under den definitionen; min farmor kom från Tyskland efter det ödesdigra kriget, och hon växte upp i Öst-Preussen, idag Polen. Öst-Preussen innehöll en etnisk blandning av tyskar och pruser. Pruserna kom från Baltnområdet, således finns en risk att jag inte är tillräckligt västerländsk. Vad innebär detta för min fortsatta existens i det svenska samhället som rent hypotetiskt styrs av Svenskarnas parti, är jag svensk nog?

Partisymbolen är förvisso inte ett hakkors, men den uppmärksamme läsaren som tittar på det kan få bilda sig en egen uppfattning vad den väcker för associationer.

R: I socialt utsatta grupper med hög arbetslöshet frodas kriminalitet och känslor av hopplöshet. Tyvärr hamnar många av dem som tvingats fly till Sverige i social utsatthet. Att som osvensk, rent etniskt, försöka ta sig in på arbetsmarknaden är särskilt svårt. Därför tror jag att man med instegsjobben försöker att lösa detta problem. Jag vet inte om det är rätt väg att gå, men fungerar det så kan det ju minska utanförskapet i Sverige och på så vis även problemen utanförskap orsakar. Med en allt större andel äldre i befolkningen kommer vi i Sverige dessutom behöva fler personer som kan ta över samhället efter de äldre. Därför är det bra om en större andel av befolkningen är delaktig i samhället, oavsett etnicitet.