2009-08-31

Oj

När jag kom hem igår fick jag en trevlig överraskning: restskatt på 25102 kr.
Säkert mer än vad jag tjänade förra året.

Att försöka fixa till detta har tagit en stor del av kvällen som annars gått åt till att komma till rätta i lägenheten.

Första dagen för terminen.

Jag tror det blir bra.

2009-08-27

Åhh

Jag hade tänkt boka tåg så med avfärd mot Umeå i morgon, men igår gav Arvid mig huvudvärk genom att bjuda med mig på kalas på lördag.

Jag tänkte och jag tänkte.

Sen kom jag på att det inte fanns någon anledning att åka till Umeå förrän på söndag.

Jag kommer nog få träffa de kära däruppe ändå i höst.

Det enda som är lite trist är att jag missar lite svampplockning.
Nu fick jag ångest. Svampplockningen har jag ju längtat efter.
Helvete.

2009-08-26

2009-08-17

Nu får uppsatsen vila en stund, för nu tar jag semester!

2009-08-14

Lacoste

Djupdykning i diabildsarkivet: En bild från Margret Thatchers London

2009-08-11

Evighetsprojekt

Dum som jag är åtog jag mig förra sommaren uppdraget att scanna in familjens diabilder på datorn.
Jag har nu satt mig igen, har kommit till låda 15, en låda brukar innehålla 2 gånger 40 bilder om det inte är en stor låda med 2 gånger 60. Varje bild tar ungefär en minut att scanna och jag har kommit fram till 1984 nu. Det ger ju den goda nyheten att det blir många bilder på mig (tjoho), men den dåliga nyheten att jag fortfarande är väldigt liten (vilket betyder mååånga lådor till), jag måste ta mig igenom morfars begravning och bilderna från Englandsresan 1990 (som tar upp flera lådor bara den).
Tillråga på allt så kan man bara scanna fyra bilder åt gången, sen måste man pilla dit nya bilder och sen de möblerat om vid datorn här hemma så måste jag resa mig från stolen (vilket jag inte behövde förut) varje gång detta ska ske.

Men det är jävligt kul att pyssla.

2009-08-06

Utplaceringarna i höst

Nu står det klart var någonstans jag ska leka doktor i höst (förutom i Umeå förstås). Två veckor gör jag patientsäkerheten en otjänst i Örebro, där jag ska hänga på medicinkliniken och två veckor ska jag flänga runt på kirurgen i Lycksele "staden i Lappland" (antal invånare: 12477 varav 8484 bor i 'centrum').

Det kan bli riktigt bra det.
Lappland har jag aldrig besökt tidigare.

2009-08-05

Gården

Idag bjöd typ resten av undersköterskevikarierna på fika, fruktsallad blev det och trots att jag de facto redan avklarat mitt fikabjuderi, så bidrog även jag.
Igår, efter mitt sena kvällspass begav jag mig ut på den mörka gården för att plocka vinbär. Röda.
Det hände mer saker på gården under de tio minuterna än vad som hänt under resten av sommaren sammanlagt de stunder jag varit där.

Någon gick nästan snokande förbi mig i busken, jag kunde förstått snokandet om det hade varit för mig och att jag stod i en buske, men snokandet var riktat åt nåt annat håll, nån balkong.
Lite senare kom nån annan springande in på gården och var snart på väg att låsa upp porten till sin uppgång, inte så konstigt det förutom att en mopedist strax efter kom och rykte i samma port.
Nåja, detta säger väl mer om hur dött det är här på Carlshem.

2009-08-04

Blod, svett och bajs

Idag var det andra kvällen i rad som på pappret var lugnare än den egentligen blev. Tiden gick fort och det var roligt, men allt hanns tyvärr inte med.
Vi glömde ett blodprov och fick påbackning av en syrra från sköterskeexpeditionen, hoppas inget strular till sig för det.

Fick senare beröm av en annan sköterska för min omvårdnadsanteckning: "[Patienten har] Givit ifrån sig ett mycket stort A (i hästväg)"
Det kändes bra.

06.45 får jag se avdelningen igen.

2009-08-03

Magazine - Real Life

Skivan jag har lyssnat mest på idag har ett fint omslag, även om innehållet är till större glädje för mig.
Jag börjar inse att om denna sommar kommer att efterlämna några musikaliska minnen så kommer de stavas Magazine. Detta är inte det första inlägget jag tillägnar det brittiska rockbandet och det kanske inte ens är det sista. Det har seglat upp bland mina absoluta favoritband.
Skivan innehåller inte en dålig låt och dagens låt Burst låter nästan som något av det bästa från 90-talet fastän 80-talet kom mellan det ögonblicket låten gjordes och de åren nittiotalet utspelade sig. Gitarren i låten låter Suede och Manic Street Preachers, jag blir nostalgisk och känner mig gammal och inser samtidigt att låten är från 1970-talet och att låtarna jag blir nostalgisk över måste vara minst 15 år yngre.
Ja kära läsare, det är som ni förstår en mycket konstig känsla, vrickat!

Nu har The Great Beautician in the Sky med sin tretakt tagit över högtalarna, den uppmanar mig att dansa ut i badrummet.
Ska jag tvätta ansiktet först eller blir det till att borsta tänderna först?

Snart

Har tre pass kvar på sommarjobbet, jag kommer att sakna det, patienterna, kollegorna och känslan av att fylla en funktion. När jag blir ledig blir det till att skriva färdigt uppsatsen innan jag drar till Portugal på semester. Hoppas att saker är under sånpass kontroll då att den totala avkopplingen inte kan undvikas.

Jag är väldigt trött och jag undrar vad som hände med denna sommar, sommaren 2009.

Amen.