2009-04-29

Beräknad nedkomst: 12-13:e maj

Dåså, idag har jag då till sist beställt mig en laptop. Och inte vilken laptop som helst, en MacBook 13 tum White.
En dator många säkert känner igen till utseendet, men med lite förändringar inombords. Det känns skönt att efter veckor/månader av fundering äntligen komma fram till ett beslut. Men jag är ett antal tusenlappar fattigare nu.

Kanske kommer denna pryl göra mitt liv lite, lite bättre, men framförallt kommer den göra långa tågresor trevligare, skolarbete effektivare och brorsan lite surare (inte av avundsjuka utan för att han inte gillar Apple).

Solen skiner nu och därför måste jag ut och springa en sväng.

2009-04-28

Vi åt förresten en jävla massa tårta igår!

För jag fyllde (på sätt och vis jämnt [26]) år!
Dynamiska duon var givetvis på plats.<-Bilder!

Bara för att det heter diktafon blir det man säger i den inte automatiskt poesi

Att hålla på med projektarbete är stundom mycket långsamt och stundom mycket kul. Jag har inte riktigt fått ply på mig när det gäller skrivandet, men artikelläsningen kommer jag framåt med och jag är nog halvvägs med intervjuerna nu.

Vad som kommit fram vid intervjuerna har jag på min nya pryl, den digitala diktafonen, men jag hatar att höra min egen röst så jag drar mig i det längsta för att lyssna på eländet. (Tackar gudarna för att det inte är jag som pratar mest under intervjuerna!)

En preliminär slutsats är att professorer i regel (om man ska lita på mitt statistiska underlag på 2 stycken) har stökiga rum och är trevliga.

2009-04-13

En rapport från "VärldsmetroPolen"

Jag sitter på ett hotellrum i östra Polen och jag har just förlorat i kortspel. Solen sken idag, tror jag, men det är svårt att avgöra. Det är någon sorts dis här i Polen som jag inte riktigt kan säga är annat än luftföroreningar.
Annars är det rätt fint här, lite nedgånget och skräpigt, men i grunden helt okej. Naturen är nästan som den svenska och maten innehåller stora mängder kött och svamp. Käkade nån sorts maträtt med fyra sorters kött förut och smakade chips med smak av lök och kebabKÖTT.

Ordvitsen i titeln ska PR-personen som ansvarade för tursitfoldern på färjan ha all kredd för.

2009-04-02

Att låna DVD-filmer på biblioteket är gratis

Igår bakade vi kaka och kollade på film. Det blev en lingonsockerkaka med ett stänk av kardemumma, den gick åt fort så jag hann inte ta några kort på den.
Filmen blev Mannen som slutade röka. En gammal svensk sjuttiotalsklassiker. Den var riktigt bra tyckte jag och kunde konstatera att svensk film inte längre är som den en gång varit. Handlingen var ganska enkel, Gösta Ekmans karaktär måste sluta röka för att få ut ett miljonarv efter sin far. Hans elaka farbror får pengarna om Göstas karaktär inte lyckas med avhållsamheten från tobak.

I tisdags kväll blev det en annan film jag lånat på stadsbiblioteket, Midnight Cowboy, med både John Voight och Dustin Hoffman. Även den var bra, fast den var lite dyster.

Summan av kardemumman är att stadsbiblioteket har bra film och lånar ut den gratis.