2008-10-27

Inget ont som inte har något gott med sig

Eftersom jag inte har någon dusch och därmed inte tvagat min sargade kropp ordentligt sedan i lördags, så kom jag på att imorgon behöver jag verkligen duscha innan skolan.
Då kläckte jag idén att gå hem till Aina och duscha innan skolan eftersom vi börjar samtidigt.
Så nu är en knytfrukost inbokad!

2008-10-26

Söndagens mat och lite Ebbot

Två parallella storkok står och långkokar i köket. Ryggen känns B, jag är trött och stressad. Vill träna bas och repa, måste göra lite EKG-tolkning så jag har lite kött på benen tills imorgon, thoraxkirurgen skrämde mig lite förra gången vi hade EKG-övning tillsammans.

Skivan Welcome to the Infant freebase är vad jag passande nog lyssnar på när jag lallar runt i köket.

Till Aina

David Bowie

2008-10-25

Smuts

Jag har fortfarande inte fått någon nyckel så att jag kan duscha här på Carlshem, så senare idag får jag knalla hem till Filip på Ålidhem.

Fint med lite frisk luft.

2008-10-23

Lite spinning

Det är fullt upp som vanligt och någon egen dusch har jag inte. Så jag tog tillfället i akt och ställde upp som försöksperson när vi skulle undervisas i kliniska arbetsprov. Jag fick ta med mig ombyte till skolan, för EKG skulle kollas på mig medans jag trampade på en testcykel. Det blev givetvis rätt svettigt och efteråt fick jag låna skolans dusch; det ingick tvål, schampo och handduk.

Så genom att ställa upp som försöksdjur så fick jag duscha och motionera på arbetstid.

Jag tror förresten att David Bowie's Be My Wife kvalar in som veckans låt.

2008-10-20

Hej kära dagbok, idag möttes jag av detta när jag kom hem:


Grannen nedanför har klagat på någon fuktskada som visade sig komma från min dusch. 8-10 veckor ska fläkten stå och blåsa rent, tills betongen är torr igen. Jag får behålla min toalett, men jag är fortfarande lite blyg för den röda susande tingesten.
Dusch skulle finnas i källaren här i trappuppgången, men det enda jag fann var två studentkorridorer och en dörr med texten "Snickeri" på.
Min nyckel passade inte.
Nu ska jag sova, Herr Fläkt viskar mig till sömns.

2008-10-12

Nu är det tyst igen

Det blev väl lite si och så det där sista inlägget jag skrev på, men mor och far ringde på dörren och sedan dess har det inte funnits mycket tid att skriva färdigt.

Nu har de i alla fall farit hemåt och jag sitter med ett golv att dammsuga, skolböcker att bläddra i och ett par nya vita skor att pröva (fick ett par skinnskor från min faders ungdom).

2008-10-09

I väntans tider

Jag sitter och väntar på att mamma och pappa ska ringa på dörren. Sist jag hörde ifrån dem så var de i Ö-vik. Det är ett tag sen nu och de borde v

2008-10-06

Lys igenom mig sade Jesus, och det var tomt


Idag hade vi en lång dag, i och för sig är alla dagar långa för man måste nästan sitta på MB och plugga fram till 18 på kvällarna (0m inte senare), men idag var det en sån där dag när vi hade mycket bunden studietid (som i och för sig är väldigt bra och förmånligt, men lite stressande när man känner att man borde läsa en massa).
Men i alla fall. Vi hade en föreläsningsförmiddag med lite introduktion till lungundersökningar (och jag tycker mig inte minnas något jag lärde mig då som jag inte redan visste eller förstod [inte för att jag kan en massa]) och ett bättre avsnitt med lungsjukdomar (det är jävligt dumt att röka).
Under eftermiddagen satt vi i casegruppen på röntgenkliniken och pekade med laserpekare på "röntgenbilder" av olika slag (vanlig slätröntgen, CT, MRT, scintografier och lite annat) tillsammans med en ST-läkare i radiologi. Jag har svårt att erkänna det, men jag tyckte det var ganska skoj (jag som dissat just radiologi så många gånger).

2008-10-03

Förberedelser inför veckans drabbning

Jag sitter nu och laddar inför en kväll med couronne, har just skopat i mig en portion med surkål. Sjukt gott och sjukt viktigt om jag ska orka stöta några ringar ikväll.

Annars har tilltugg av enklare sort fixats och ölen den är på kylning.

Bara uppvärmning av grammofonen kvar...

2008-10-01

Projektarbetet

Andra halvan av vårterminen 2009 ska jag ägna åt att skriva projektarbete. Mitt projekt kommer gå ut på en litteraturstudie med några kompletterande intervjuer med läkare (neurokirurger och psykiatriker), jag känner mig sjukt inspirerad. Projektplanen är kirrad, projekthandledare likaså (han verkar dessutom riktigt bra), så det är bara att fixa de sista små beståndsdelarna (inläsning, faktagranskning, sammanställning och redovisning).
Först ska bara mastodontkursen i sjukdomslära klaras av plus en klinisk baskurs.

Oktoberfest

Jag har kanske inte skrivit så mycket om den stora happeningen som gick av stapeln i helgen. Andra har gjort det och lyckligtvis lagt upp bilder på spektaklet:

Moln över Ålidhem
Dynamiska duon - Octoberpartajen


Det var grymt kul.