2008-07-26

Allt på ett kort

Jag letade efter en penna i en skrivbordslåda och fick min hand på den här bilden. Jag har ingen aning om vem det är som har tagit, den farfar, farbror Bertil eller farsan? Mamma eller morfar kanske?
Var är den tagen? Varför ligger den i lådan. Och vem är den där personen i vitt?
Är jag uttråkad som tycker en bild kan vara så spännande?

Sitter i bara kallingarna och svettas

Det är lite svårt att komma undan värmen, det är ju egentligen skönt med värme, men när man inte kan komma undan den så blir jag lite rebellisk till mods. Jag börjar ogilla värmen bara för att jag inte kan välja bort den, fast jag gillar den.

2008-07-15

2-1 mot norrlänningarna

Jobbade bara till tre igår eftermiddag, men jag var alldeles för trött för att skriva något, dessutom så såg jag på fotboll (ÖSK-GIF Sundsvall) på plats och så pratade jag i telefon rätt länge.

Hursomhelst.
Jag tror jag har hittat det perfekta sommarjobbet för just denna sommar. Jobbar bara fem veckor, det gör att jag inte hinner bli trött på det, men framförallt får jag ganska mycket ledigt i sommar. Det behövs. Dessutom arbetar man ju inte direkt ihjäl sig. Har man köket får man plocka lite med mat och disk, men annars sitter man mest och väntar på att patienter ska sätta sig och prata (vilket de inte gör så ofta, de är rätt skygga) eller så går man på promenad med dem (har inte hänt mig än, men det kanske kommer). Under all väntan så har vi spelat kort (plump och vändtia), löst korsord och pratat.

Sen så är det intressant, patienterna är speciella, läser man i pärmarna om dem får man läsa om livsöden vill jag lova. Mycket tragik dock, naturligtvis.

2008-07-11

Helgen v. 28

Lördag 7-19 (lunch: spagetti och köttfärssås; middag: varmkorv med bröd).
Söndag 7-19 (lunch: kyckling, ris och currysås; middag: ris ala malta).

Vi kommer att hjälpas åt, personal och patienter.

Nice.

2008-07-02

När man kan räkna regndropparna

Jag trodde inte riktigt mina ögon igår när jag kollade den hemskickade tentan, den tentan vi skrev precis innan sommarlovet började. Jag klarade farmakologidelen jag var 100 % säker på att jag hade missat. Och det fanns marginal dessutom. Miljömedicindelen gick sämre, den får jag göra om, men den är ganska liten i omfattning.

Jag har tyvärr inte hunnit skriva så mycket på sistonde, var i London hela förra veckan, var i Stockholm (eller vad man ska kalla det) veckan innan och det fanns inte mycket att skriva om innan dess. Nu, med en liten semester från bloggen i bagaget kanske det finns lite inspiration till fler inlägg.

Men just nu ska lite annat göras.

Jag känner mig glad.
Stormen i mina känslor har börjat lägga sig, en ljuv sommarbris har kommit istället.


Fast jag är lite bitter över att jag missar Roskilde.