2007-11-30

Helgen v.48

Jag var idag en av de allra sista studenterna kvar på MB. Folk tenderar att dra sig därifrån ganska tidigt på fredagar, men jag härdade ut till 17:40-nånting. Syra/bas-kapitlet var rätt bra och det höll mig intresserad ganska länge.
Det var rätt tomt omkring mig när jag tittade upp från boken emellanåt, det kändes nästan vemodigt på något sätt. Då var denna arbetsvecka slut, på sätt och vis. För vissa.

För mig och säkert de flesta andra läkarstudenter och säkert många andra studenter, för den delen, är det arbete även i helgen. (Vi får alldeles för dåligt betalt, tycker jag ibland, även om jag inte klagar, för vi får en jävligt bra utbildning som är fri från kursavgifter).

Men varför sitter jag här och skriver? Jag ska ju till Ylva på Ålidhöjd(en?) och ha bykfest!

Har laddat med lite choklad och en flaska rödvin.

Nu gör vi helg!

2007-11-29

Den nya människan

Jag blir lite upprörd.

Torsdagsfilmen hade jag sett fram emot, tänkte att ämnet den behandlar är riktigt viktigt och intressant. Tänkte att det här med tvångssteriliseringar inte kan bli en dålig film, men faktiskt så blev den det.

Hur kan man behandla ett sådant ämne på detta sätt?!

Hela filmen var grå rätt igenom (alltså: kulisser, väder, personer och kläder), skådespeleri och dialog var knackig och det var dåligt med intressanta karaktärer. Höstens besvikelse på Bio Marx, "Hålet" kanske var den allra sämsta filmen men den förväntade jag mig inte mycket utav.
Jag tycker att filmen var ytlig.

Det fanns ett par vackra scener och ljusglimtar, det ska jag inte förneka, men snälla nån för filmens tilltänkta klimax! Det fick mig att vrida mig i plågor inombords och nästan lite utombords.

En svag tvåa på höstens sista film.

2007-11-28

Grön understrykningspenna

Idag kan jag ha sett ut att småskratta under tiden som jag pluggat. Det är inte njurarna som gått och blivit roliga helt plötsligt, jag satt och lyssnade på rolig musik. (Captain Beefheart)

Jag var på rätt gott humör också, för det mesta.

Det har gått ganska bra att plugga man börjar till sist att förstå lite mer och kan se det stora hela på ett annat sätt. Det har gjort saker lite mer intressanta.


Ett lufthål är kostvetarnas egen undervisningsrestaurang; billig, nyttig och framförallt god mat serveras. Jag har märkt att alla tre gånger vi har varit där har något speciellt, maten har verkligen tystat mun. Alltså, det kanske den gör för det mesta. Men det har aldrig varit så påtagligt. Vet inte vad det är, men man äter med en sorts andakt där. Och man står sig bra länge på portionerna.

Bra skit helt enkelt!

Det har blivit kallt ute.

Sova.

2007-11-24

Lördagen v.47

Med risk för att verka snobbig, men Corona är verkligen inte min grej såvida det inte är halvaprisetmat där.

Så besvikelsen var ganska stor när jag började bli laddad för Club Zoo och Ylva ringde och berättade om ändrade planer: Corona.
Jag hade jobbat rätt hårt med svängig jazz, sliskdrink (i brist på öl) och en hel del pop (mest Radiohead) för att få igång lite spritt i benen (fråga mig inte hur Radiohead får mig att gå igång, det verkar vara komplicerat [och glöm inte svängjazzen!]). Jag har varit rätt opepp och det krävdes en hel del vilja inifrån och en hel del uppmuntran utifrån för att få mig på gång. I onödan visade det sig.
Nämnde jag att jag inte varit utanför dörren idag? Jävla tvättstugelås (här kan jag hänvisa till mina inlägg om min tvättdag idag).

Men vad kan man vänta sig? Jag fick riktigt dåliga vibbar redan på MB igår.
Jag klandrar inte Ylva, det var nog några till som hade åsikter om vilken lokal det var som skulle besökas.

Kan ju glädja mig åt den givande diskussionen jag hade med Amanda över MSN-Messenger (ett chattprogram [om du nu är trög]) och att jag såg en fin konsertvideo med Radiohead. Och så Henke förstås. Honom är jag glad att jag är vän med, det kan inte nämnas för ofta.
Och jag gillar ju Ylva med, även om det inte blev så bra ikväll. Som sagt, jag klandrar henne inte.

Tvätten del 4

Nu har en låssmed kommit och tagit bort låsjäveln, så nu har jag fortsatt min tvättlördag. En ny maskin och en tumlare är igång. Torkskåpet torkar på för fulla muggar.

Hoppas det inte blir något mer trassel. Har verkligen ingen lust till det.

Ljusblånästandum


Tvätt är inte det enda man som levnadsglad läkarstudent sysslar med på helgerna. Läxläsning håller vi på med också. Jag fick för mig att jag skulle börja stryka under saker i min Guytonbok. När jag strukit färdig det första (det blåa området på bilden [om du nu är trög]) så slog det mig att det bara var skit jag strukit under. Så går det när man ska vara lillebrorduktig.
Jag har i alla fall ett jävligt bra blodsockervärde just nu!

Tvätten del 3

En följetång börjar ta form.

Jag ringer till Bostaden, förtvivlad över min tvätt som blöt (och säkert kall) ligger i tvättmaskinen och väntar på mina varma händer.
Jag säger till damen som svarar att jag inte kan komma in till min stackars tvätt. Okej, det kanske inte var vad jag sa, ordagrant, men ändå. Hon säger att hon genast ska ringa ut någon, vad nu det innebär, att ringa in någon eller något har jag knappt fattat än och nu kommer uttrycket ringa ut någon/-t.

Jag ger damen mitt telefonnummer för hon ber mig om det och en timme senare ringer en karl som verkar kunna en del om lås. Tänk att jag inte är förvånad över att det är en karl som ska vara duktig på lås!

Vi kommer fram till att det är fel på mitt lås över telefon och att han ska ringa upp mig med besked om hur saker och ting ska bli.

Det är alltså inte säkert att AB Bostaden Umeå tycker att det är tillräckligt akut för att skicka ut någon att fixa låset en helgdag.
Jag sa till låskarln i telefonen att det är rätt akut för mina kläder ligger och är blöta och jag poängterade nog det ganska ordentligt med tonläget på min röst. Jag lät inte arg, bara halvförtvivlad. Och han förstår mig nog, vem vill att ens kläder ska ligga och frysa i en tvättmaskin i två dagar?

Jag är rädd att mina kläder ska bli förstörda och att jag då måste härja med bostadsbolaget för att få ersättning. Jag gillar inte att härja.

Jag väntar spänt på hur det här ska fortsätta.

To be continued...

Tvätten del 2

Ja!

När jag nu skulle in i tvättstugan för att växla maskin så visade det sig att låset gått sönder.

Jag kan inte komma in till min tvätt i tvättstugan.

Skit.

Tvätten del 1

När jag satt och funderade på vad jag ska ha på mig till kvällen slog det mig helt plötsligt att jag nog borde ta och tvätta mina kläder.

Tur att tvättstugan var ledig.


En sak jag tycker är väldigt fascinerande är att tvättstugan verkar vara mer upptagen och användas mer frekvent under nattetid än under dagtid.

Vad som gör det än mer intressant är att man egentligen inte får tvätta nattetid och att jag bor vägg-i-vägg med en tvättstuga.

Jag ser två rimliga förklaringar till detta intressanta fenomen:

1. Mitt hus befolkas av studenter som inte orkar skriva upp sig på bokningslistan. Studenter som dessutom tror att de tider som inte står på bokningslistan (alltså tider på natten) är tider då det är fritt fram att tvätta.

2. Mitt hus befolkas av studenter vars rum i sin tur befolkas av människolika figurer (humanoider), som är ungefär en tvärhand höga och utför sitt arbete (att tvätta sina husbönders kläder) nattetid (mot havregrynsgröt [inkl. mjölk, lingonsylt och russin] och fri tillgång till internet som betalning).


Eller så är jag helt fel ute och nattetvättarna (inte de tvärhandshöga människoliknande figurerna jag nämnt utan det något vidare begreppet som egentligen inkluderar alla som använder tvättmaskinerna nattetid i detta höghus) gör det (tvättar nattetid) av någon helt annan anledning. Någon läsare kanske har en förklaring på detta?


Och vem fan i hela friden tvättar kläder på fredagsnätter?

2007-11-23

Bilder

Det här är en bild jag av någon anledning tycker är fin, trots att den är rätt ful. Jag tog den när jag höll på att flytta ur min lägenhet i Varbergagårdens annex i Örebro. Jag hade just börjat leva igen efter några års dvala. Det är skönt att leva och det är smärtsamt och det är givande och det är svårt.

Drogfritt

Dagens reaktion:

Ylvas när jag berättade att jag dricker koffeinfritt kaffe ibland.

Dricka kaffe för att det är gott?


Jag var säkert så liten som fem år när jag drack kaffe (dock med mycket mjölk och socker i) för att jag gillade det. Inte särskilt ofta, men jag gillade det.

Har varit hookad sen jag minns inte när, högstadiet kanske. Försökte sluta i ettan på gymnasiet. Det var piss och skit i en vecka. Efter två gav jag upp och har inte slutat sen dess.

Henles Slyna

Det var helt fantastiskt att äta lunch idag.

Jag och Filip gjorde en repris från igår och gick till lärarhuset för att avnjuta kostvetarnas restaurangmat.
Jag tänker inte gå in så detaljerat på vad vi åt utan snarare på hur jävla tillfreds vi blev.
Kroppsligen är jag fortfarande tillfreds, själsligen försvann tillfredsställelsen framåt eftermiddagen, någon gång då skolarbetet åter gav en känslan av hopplöshet.

Nej, så hopplöst är det inte.

Men med 40 sidor kvar bara i Guyton känns det inte roligt att gå till helg.
Ikväll ska jag unna mig lite ledigt, med vad det nu kan innebära... en film och lite mat och kanske lite godis.
Godis.

Läser jag skola så är det bara en bonus.

2007-11-22

Rop av förtvivlan

Jag har läst alldeles för mycket idag.

På lunchen skrek jag av förtvivlan när jag blev omsprungen av en klunga människor och på så vis hamnade sist i mikrougnskön. Jag letade efter plånboken för jag var skyldig Jocke pengar och rätt vad det var så passerade en stor grupp studenter bakom min rygg.

Vi skrattade åt mitt primala skri efteråt.

Mycket frustration byggs upp när man kämpar med njurarnas fysiologi. Jag vet inte vad det är, för svårt verkar det inte vara, det måste vara ond svart magi bakom.

2007-11-19

Njurarna

Då har vi kommit in på avsnittet alla bävat inför.
Jag vet inte ifall jag har bävat så mycket, förmodligen på grund av ignorans. Gud signe ignoransen!

Sen kväll igår, tidig morgon i morse och ändå kom jag upp till föreläsningen i urinvägarnas topografi 8.15. Lev, ryssen jag börjar gilla mer och mer, hade ordet.
Inspirationen räckte fram till halv sex på eftermiddagen. 9 timmars arbetsdag. Och så har jag tänkt kolla lite i histologiboken nu en liten, liten stund.
Så därför blir jag kortvarig.

Än lever jag!
Bara så ni vet det, systrarna på Nuklearmedicin i Örebro.

2007-11-18

Håriga hål

En annan sak, jag kom att tänka på det nu när jag fick lust att duscha (vilket jag också ska göra snart), är att jag tog tag i att rensa avloppet igår.

Det var inte så svårt och efteråt så upptäckte jag att det inte nödvändigtvis behöver bli översvämning varje gång jag får för mig att duscha.

Det var ingen vanlig avloppsrensning jag gjorde, jag rensar avloppet ganska ofta ska jag säga, men inte så här noga.
Jag fick vara så god och ta bort vad som visade sig vara vattenlåset (det blåste luft från avloppet när jag tog bort det [ingen angenäm luft, bör jag kanske tillägga]) och pilla dän något som liknade jag vet inte vad och som bestod av ihopklibbat hår. Jag har svårt att tro att det bara var mitt för det vägde en hel del. Trots att jag har ganska långt hår och tappar ett och annat hårstrå har jag svårt att jag på egen hand kunnat åstadkomma detta på det dryga år jag bott här.

Lite synd kanske att jag inte fotograferade episoden, men det hade nog inte direkt blivit några porrbilder av det hela. Så kanske gjorde jag bloggosfären en tjänst genom att glömma digitalkameran på skrivbordet.

Tankar i flykt

Jag kommer särskilt ihåg att två saker hände i mitt huvud när jag var ute nyss.

Jag skulle ut och slänga skräp och tömma min pappersinsamlingslåda och sedan dra iväg till affären för att handla lite till mitt matlagande i eftermiddag. På vägen till affären drabbades jag av inspiration. Jag brukar ofta drabbas av inspiration när jag går, jag vet inte vad som händer men något händer och jag blir tilldelad själ och andning från högre ort att skriva blogg.

Fantastiska tankar dök upp i skallen när jag halkade fram i slasket på Mariehems gångvägar, jag tänkte att "det här måste jag skriva om, det är ju intressant!"

Jada jada jada, majonnäs, svartpeppar och rödlök, jag är nu på väg hem och sak nummer två har hänt i mitt huvud. Tankarna jag tänkte är som bortblåsta.



Detta är inget ovanligt, men jag vill bara skriva om hur mycket fantastiskt det är som rör sig i mitt huvud som aldrig kommer någon annan till del. Det är lite synd.

Vad som är än mer synd är att det händer fantastiska saker i många andra personers huvuden hela tiden utan att det kommer andra till del.

Kladdkakan

Filip får säga vad han vill, men jag tror att kladdkakan hade blivit fantastisk om den bara inte stått inne i ugnen för länge.

Det var ju jordnötssmör i den och det enda felet, vad jag kunde känna nu på morgonkvisten, var att den blev för torr och smakade bränt. Det är inga fel på ingredienserna.

Dåså, då var det sagt.

2007-11-16

"Vi vet inte om vi ska gratulera eller inte men du är en äkta örebroare"

Norrlandstestet i all ära, men det är skit.

Här kommer det riktiga testet: Hur mycket örebroare är du?
Rubriken antyder mitt resultat. (För den som är trög).

Nu ska jag äta.

2007-11-15

Torsdagsfilm

Det börjar dra ihop sig nu för lite jul. Vi är ju halvvägs in i november bara, men snön har kommit och julprylar har börjat stå till försäljning i affärerna. Det ska bli mysigt här i mörka norrland med lite jul.

Och jag vet inte varför jag skriver om julen, det är ju film som ska avhandlas och jag har inte hela kvällen på mig. Jag är trött och vill sova!

Jag var på Bio Marx nyss och såg på film. Det var en rysk fejkdokumentär som handlade om ett sovjetiskt månprogram på 20-talet. "De första på månen".
Blandat med autentiska journalfilmer fanns nyinspelade grejer som mixtrats med för att se gammalt ut och i filmen skildrades hur kosmonauterna togs ut och hur de tränades. Ja, men behöver jag nog inte berätta.

Det var något av det roligaste jag sett i höst. Kanske kan Du levande klå denna, men jag skrattade så jag grät vid ett tillfälle och jag var bra nära ett par gånger till.
Humorn var både satirisk och skruvad.

Måste ses!

2007-11-14

Njurarna rimmar illa på lust

Jag skulle just börja plugga lite cirkulation, satt med mina papper och så dök det här lilla meddelandet upp:
Jag tror att jag hatar mjälten mest, missar alltid på den när det är histologi och jag gillar inte mjälthugg.
Njurarna gillar jag inte heller så värst, men mjälten, som inte är hjälten är nog mest pest.

Lappen tror jag är från Ylva som är en jävla hejare på att smyga in små lappar i mina böcker och anteckningar utan att jag ser det.

Keso

Jag åt blodpuddingen med sked för jag orkade inte gå ut i köket och hämta kniv och gaffel. Skeden äter jag nu keso med. Keso och lingonsylt. En hit!

2007-11-13

Post-Toga

Det var ju ett sånt där togaparty på Gröna Villan i lördags. Jag var egentligen lite tveksam på att gå, men jag kände ändå att det var en sån där grej som kan vara kul att inte ha missat. Jag ångrar egentligen inte att jag gick dit, fast jag har facit i hand.

Vad hände då?

Jag kom dit när det hade hållit på ett tag redan, blev bortkommenderad till en ände av ett bord för det var dags för speeddating. Trots att det var dating fick jag tala med karlar mest. Dock så var det en karl som kände igen mig härifrån bloggen (det har förvisso redan nämnts, men jag gillar att skryta... och driva med min egen ärelystnad).
Några blev alldeles för berusade.
Jag blev ganska berusad.
Någon T1:a blev så berusad att han råkade knycka min väska av misstag och kanske råkade han (av misstag) även dricka upp min folköl jag vill minnas (kanske även det av misstag) att jag lämnade däri.

Hursomhelst, jag fick sova över hos Carl efter våran efterfest där, jag fick låna hans kläder och bilden jag postade igår togs när jag kommit in i mitt rum efter att jag fått punga ut 400 riksdaler till en väktare som låste upp.
Det var inte ett misstag av honom att ta 400 kronor, men han var rätt trevlig, faktiskt.
Nu har jag fått tillbaka min ryggsäck, mina kläder som låg i den och mina hemnycklar. Jag har fortfarande inte träffat personen som tog ryggsäcken. Jag blir tillräckligt irriterad utan att ha sett ansiktet på honom... eller om det nu var en henne.

Jag gläder mig dock åt att mina favoritbyxor är tillbaka hos mig och snart tillbaka på mitt arsle.

Jag är glad över en annan sak också och det är alla som var vänliga nog att erbjuda mig övernattningsplats när jag stod utan hemnycklar på lördagsnatten. Tack allihopa, men mest tack ska Carl ha denna gång.

2007-11-12




För den som undrar varför jag ser ut som jag gör på denna bild och varför i all sin dar jag har Carls kläder på mig så kan jag säga att detta är en aptitretare för kommande inlägg... eller vad man ska säga.


Karpe Diem

Jag vet inte om det är visdomsord som kommer att passera ut genom fingertopparna eller om det klassas som allmänt flum eller bara vanliga floskler eller så är det bara klasslöst dravel, men ut ska det.
Härmed är du varnad.

Hur som.


Jag stod och stekte fiskpinnar i mitt lilla korridorskök. Inte bara stekte jag, jag tänkte också. Jag tänkte att det inte är så festligt med fiskpinnar egentligen, vem fan äter fiskpinnar på en fredag? Detta är en måndag, då ska det inte vara festligt, så fiskpinnar är okej. Men varför får det inte var festligt på en måndag? Egentligen?
Sen tänkte jag att kanske är formatet inte så himla festligt, att ensam i korridoren sitta och klämma i sig fiskpinnarna med GI-bedrövligt potatismos, men att man trots det kan se det som fest. Jag menar, det smakar ju inte illa. Det smakar rätt gott. Trots att det säkert är mer annat än det är fisk i fiskpinnarna.
Kanske är detta ett sätt att fånga dagen, att liksom njuta av ögonblicken som kanske inte ser ut så mycket till en början? Att finna glädjen i att äta ett par flottiga fiskpinnar med potatismos.

Nu tappade jag bort mig lite...

Jo, nu kom jag på vart jag ville komma!

Man ska kanske se på livet lite på samma sätt som jag såg på mina fiskpinnar. Att njuta av ögonblicken och jag som alltid gått och haft prestationsångest över att jag inte fångat dagen när det kanske var på fel sätt jag trodde man fånga den, eller hur man nu ska formulera det.

Nåja...

2007-11-11

Det här med utmaningar

Ibland så dimper det ner kedjebrev på ens dator. Det står att man måste göra en uppgift och skicka vidare brevet till typ 13 kompisar annars kommer något dåligt att hända en. Jag brukar oftast ignorera dessa brev.
Sen finns det snarlika saker som dyker upp ibland, men som inte har med otur eller magi att göra utan något helt annat, något jag inte kan stå emot.

Från Stina, den där sjuksköterskestudenten som bloggar hej vilt, fick jag häromdagen en utmaning skickad till min blogg. Ajdå. Nu är det inte magi och vidskeplighet jag ska ignorera, utan en utmaning. En tävling om man så vill.
Jag känner att jag inte vill uppmuntra spridning av sådana häringa lekar, men det är ju en utmaning. Så jag kan inte ignorera detta, det går bara inte. Och jag vill ju inte vara den som inte antar utmaningar, inte från Stina i varje fall.

Till utmaningen:
"Den går nämligen ut på att man ska skriva 5 bra saker om sig själv. För visst borde alla berömma sig själva mer för sina bedrifter och bra egenskaper? Man ska även länka till utmanaren och de tre bloggare man själv utmanar."

Att skriva fem bra saker om mig själv tyckte jag, självgod som jag ibland är, vid första anblicken inte alls borde vara någon större svårighet. Men när det kom till kritan så ska jag ärligen säga att jag haft svårt att konkretisera vad som är så jävla bra med mig. Faktiskt. Man borde ju vara aningen konkret om man ska skriva listor om saker, så att man kan dela upp sakerna i punktform.
(Alltså, det är inte så jävla lätt när man i jantelagens land hela tiden måste gå och hitta på alla dåliga sidor man har, man blir som inkörd på det negativa spåret [hursomhelst(!)]).

1. Jag är intresserad och nyfiken, har jag fått för mig. Speciellt intresserad är jag av människor. Lite utav ett specialintresse det där.
2. Jag är hängiven.
3. Jag är för det mesta snäll.
4. Jag i alla fall försöker vara godhjärtad
5. Jag har humor, jag vet inte ifall den ger sig till känna för er andra, men jag själv tycker att jag är rolig ibland.

Det där gick ju ganska smärtfritt till slut. Då ska jag bara hitta på vilka jag själv ska utmana.
Ylva och Aina skulle jag vilja utmana och den där Fredrik kanske.
Ja, så får det bli!

Det är jag som är Bland böcker och kanyler-snubben

Det har varit händelserikt vill jag lova, det senaste dygnet. Togaparty blev det och jag stack ut med min svarta Emo-toga och min blyertsglansiga (och smala) slips.

En sen efterfest hemma hos Carl på Ålidhem resulterade i att jag fick kramas med hans sovsäck i hans soffa. En skön soffa. Lite segt bara att gå hela vägen hem i snöslask och duggregn.

Det hände något ganska stort igår förresten, en snubbe på termin 1, kände igen mig från bloggen.
Jag har alltså blivit kändis, väntar nu bara på efterhängsna fotografer och inbjudningar till galapremiärer .

Pizzorna igår blev fantastiskt goda vill jag tillägga. Den med salt fisk och salami var nog godast, men den med torkade kantareller och västerbottensost var delikat den också.

2007-11-10

Pizza, musik och spring

Denna lördag började rätt bra, jag vaknade utvilad i min säng. Bra blodsocker hade jag med, det gick bra att springa snöfallet till trots och jag städade lite.

Men precis nyss hände något. Jag vet inte ifall det är bra. Jag känner mig lite illa till mods och jag kan för mitt liv inte förstå varför. Det är väl lika bra att försöka ignorera känslan av illa mod. Det är onödigt att känna saker i onödan och kan jag välja att må bra så ska jag väl välja det.


Nu gick en gammal låt jag glömt bort upp på mediaspelaren. Tonerna flödar ur mina högtalare, jag blir nostalgisk, jag sjunger med. Bra.

Nu är jag på humör igen!
Snart ska jag till Ålidhem och baka pizza!

Tjo!

2007-11-09

Under täcket

Jag sitter inlindad i ett duntäcke framför datorn.

Detta beteende skulle kunna förklaras på olika sätt:
att jag fått för mig att ha feber
att jag provar ut en trevlig norrlandsanpassad outfit till det feta jävla togapartyt imorgon
eller att jag nyss låg i sängen i bara kallingarna, under ovan nämnda täcke och tyckte det var lite kallt att sitta framför datorn utan täcket.

Okej, det förklarade kanske inte hela beteendet, det förklarade bara varför jag satt med duntäcket kring mig. Resten, att jag sitter framför just datorn, beror nog bara på att det är ett så djupt programmerat beteende att det endast kan och bör förklaras i neurofysiologiska termer och inte i psykologiska. Och jag tänker inte förklara neurofysiologin, mest för att jag inte kan. Inte så mycket för att jag inte är sugen på att tråka ut någon läsare här på fredagskvällen.

Ska snart iväg och se på film, känner att jag kanske borde byta ut duntäcket mot ett par jeans och nån lämplig tröja.

Såg förresten en film igår, en tysk sådan, Kebab connection, filmen var inte så bra som titeln lovade. Tyvärr.

2007-11-07

Världens bästa band

Förutom lite kändisspottande och pluggande* idag så har jag kommit fram till att Radiohead nog kan vara världens bästa band.





[*Ang. kändisspottandet och pluggandet så kan jag meddela att vi dissikerade ett svin och läste om hjärtats fysiologi. På fikat fick jag ögonkontakt med någon jag tyckte var väldigt bekant, kanske någon jag kände, men som visade sig vara Dennis Lyxzén. Jag hindrade hej-reflexen, karln har nog antagligen inte den blekaste aning om vem jag är. Såvida han inte klickar in sig på min blogg då och då, förstås].

2007-11-05

Avstånd

Det finns en nackdel med att bo i Umeå och det är att många bra saker är långt bort.
Hade jag pluggat på någon annan ort, exempelvis Stockholm eller Linköping, hade jag kunnat haka på min farsa när han ikväll åker för att se på The Arcade Fire med några andra gubbar. Det hade garanterat varit trevligt. Jag hakade på när de såg The Flaming Lips i fjol. Min farsa är rätt cool och har bra musiksmak. Dessutom bjöd han mig på den konserten. Det är inte helt fel.

Dock går detta Arcade Fire-klipp inte av för hackor, jag kollade det nyss och jag rös mig igenom låten. Särskilt när de sjöng.
Det kan jag nöja mig med. Dessutom är ju David Bowie med!

Konsten att gå upp

När jag skulle gå upp i morse var det inte lätt att gå upp.
Jag drömde om sommar på närkeslätten och när stereon gick igång så tycktes verkligheten inte fullt så lockande som drömmen.

Jag låg och kollade på klockan, funderade på om jag skulle gå upp eller ej. Blundade lite till men fann ingen ro. Det kändes inte rätt, jag är nog alldeles för (tro det eller ej) väluppfostrad. Och när jag kom att tänka på att drömmen nog vid det laget förmodligen var som bortblåst var det bara att masa sig upp.

På grund av viljornas kamp där i sängen så hade jag kommit upp alldeles för sent. Det var bara att slänga i sig frukosten och bege sig på den isiga promenadvägen till skolan.
Thorax anatomi. Som vanligt var projektorn trasig, till föreläsarens förtret. Han svor. Jag gillar folk som svär, bye the way.

2007-11-04

Och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om formuleringen där på slutet...

Fan igen!

Någon jävel har bestämt sig för att köra en sen tvättning ikväll. Hoppas denna jävel bestämmer sig för att sluta upp med det lagom tills jag ska sova.

Och en helt annan jävel, en diabetikerjävel, kom just på att det är snart fyra timmar sedan han skulle injicera basinsulindosen. Eller om hela sanningen ska fram så har han inte orkat gå de där metrarna till jackan där pennan finns, dessutom tilltalas han inte av att sticka sig själv. Det är ju inget större problem egentligen, men ibland har han helt enkelt inte någon lust.

Nej, nu ska jag ta mig i arslet och spruta in det förbannade insulinet!

Fan!

Jag kom just på att jag glömde provsmaka soppgrytan jag gjorde nyss. Jag hade i kyckling och allt möjligt, men jag gjorde aldrig någon avsmakning.

Jag gillar spänning i tillvaron, men så här spännande vill jag då inte ha det. Tänk om det smakar illa när jag sitter där på KBC och äter. Vad ska jag då ta mig till?
Jag har skrivit och suddat flera gånger nu.

Det blir nog inget inlägg idag.

2007-11-03

Goda nyheter gott folk!

Det är gott med öl till pitepalt (http://aftonbladet.se/nyheter/article1136670.ab).

Och varför är då detta en god nyhet?

Svar: Jag har under mina två paltmiddagar här i Umeå fått höra från "tvärsäker" källa att det är mjölk som gäller. Mjölk och mjölk alena är det man ska dricka när man äter pitepalt. Jag är inte så förtjust i mjölk så jag har med ett visst mått av skam druckit vatten till palten än så länge. Rent intuitivt har det dock känts som om öl borde funka till palt och det visar sig ju nu i en artikel i Aftonbladet att så är fallet.
Nästa gång jag äter palt ska jag dricka öl till.

In Rainbows

Radiohead har släppt sin första skiva på fyra år. Jag kan på rak arm inte komma på någon musikhändelse som har varit större i år.

Att Radiohead släpper skiva är ju stort på pappret, men denna skiva är det bästa jag lyssnat på på länge.
Den är vacker.

Ladda ner den på:
http://www.inrainbows.com/


Favoritlåtar:
Nude
Reckoner
Jigsaw Falling Into Place
All I Need

och de sex andra spåren går inte av för hackor de heller.


Jag har en känsla av att när jag om några år lyssnar på många av låtarna från skivan kommer att få flashbacks från hösten 2007. Respirationen.

2007-11-02

Kaffe

Första koppen smakade ganska bra.
När jag skulle dricka av den andra koppen så smakade kaffet vedervärdigt. Jag äcklas fortfarande vid tanken på smaken.

Ska jag vara så paranoid att jag ska misstänka att någon i min korridor varit och fingrat på kaffet?

Kanske var det bara en tydlig markering, någonstans ifrån, att jag inte ska dricka mer kaffe idag.

The Holy Bible

Jag sitter och bäljar i mig starkt kaffe. Nu ska jag ta andningen i hornen, försöka forcera mig igenom några sidor i Guyton* så att jag med gott samvete kan dricka mina två tjeckiska öl som står på kylning till kvällen.

Jag gjorde ett försök med min nyanlända pocket companion-guyton. Jag kände för att sova då, kännt och gjort. Nu sitter jag med lite dåligt pluggsamvete över fredagens brist på inlärning.

* Guyton är fysiologiboken jag har, en röd liten skapelse på 1066 sidor, jag har skrivit om den tidigare. Den heter egentligen "Textbook of Medical Physiology 11th edition"och är skriven av författarna Guyton och Hall. Det är en bra bok. Vi har haft många härliga stunder tillsammans, den och jag. Den har en speciell lukt också, en god lukt.

2007-11-01

Primer (2004)

På Bio Marx ikväll såg vi filmen Primer.

Den hade kostat ynka 7000 US$ att spela in.

Den var givetvis bra.

På sätt och vis. Aina somnade.

Jag däremot satt och fascinerades.
Handlingen går ut på att två vänner som är ingenjörer och uppfinnar bygger en tidsmaskin. Det blir dubbelgångare, hopp i tiden och konstiga klipp i parti och minut.
Förvirringen kom som ett brev på posten.
Men ändå gillade jag filmen, ingenting för en kontrollmaniker kanske, men för en som kan sitta och avnjuta en film avslappnat utan att behöva fatta något kan denna film funka. För mina föräldrar... nja. De är nog bäst anpassade till engelska deckare i gemytlig lantmiljö.

Jag vet inte varför jag skulle dra in mina föräldrar i det här inlägget, men så fick det bli. Jag tycker om dem, kanske är det så enkelt.

Experimentet del IV - Epilog

Ja, experimentet är nu genomfört med lyckat resultat.
Jag känner av lättare halsbränna och jag är fruktansvärt trött, inte på grund utav någon paltschviimen dock. Man kan vara trött ändå och det är jag.

Har haft ett blodsocker som dansat hej vilt idag och under experimentet skedde inget undantag.

Nu ska jag försöka sova. De andra gör nog redan det.