2007-08-31

En låttitel

Queens Of the Stone Age - The fun machine took a shit and died.

Någon gång, inom en snar framtid ska jag göra en lista på mina favoritlåttitlar.

Den som läser detta kan gärna ta reda på sina favoriter och posta dem här, för nu ska låtdöpandets ädla konst avhandlas av även mig.

Författaren

Sitter och diskuterar skrivande på MSN och kommer på att jag har några texter skräpandes på datorn.

Letar fram några från i våras, maj.

Det är så bittra texter att jag nästan skrattar åt det först. Sen tycker jag att det är rätt bra skrivet. Kanske kommer de till användning någonstans, någongång i någon text.

2007-08-30

I-landsproblem

Att ha diabetes och samtidigt ha som en av sina absoluta favoritsysselsättningar att äta är ibland lite dåligt kanske.

Men nu ska jag inte orda om min diabetes, utan om den vansinniga matkväll vi hade igår.

Inledde med färskpasta som sällskapades av en sås på bacon, salami, soltorkade tomater, grädde, vitlök, västerbottenost och persilja. Helt otroligt gott. Växte något fantastiskt i munnen, otroligt mättande. Man kan säga att det gott och väl hade räckt med denna måltid.

Men vi hade bestämt att vi skulle ha ost-och-vinkväll också. Så det blev ost, kex, mörk choklad och vin som täcke nere i magsäcken.

Mag-tarm-kanalen sa ifrån, jag fick lite ont. Retrosternal smärta som det heter, refluxssymtom och bla bla bla.

Kanske måste haka på nya trenden med insulinbantning...

2007-08-29

On the edge

I eftermiddags lämnade jag oredan på mitt rum för att hämta min tenta nere på Biologihuset. Hurtig som få så sprang jag den biten.

Tentan är nu hämtad, 60,75 poäng fick jag. G-gränsen var 60. Jag pluggade med andra ord inte så mycket i onödan.

Av resultatet att dömma ska jag inte bli ortoped, möjligtvis handkirurg, men däremot verkar histologi och neurofysiologi vara något jag är lite bättre på. Okej, jag var inte fläckfri där. Långt ifrån. MEN, det var väl de områdena jag klarade mig bäst på och är nöjd med.

Väder

Jag tycker om regn och så, men igår när jag gick hem från tågstationen och tog vägen förbi universitetet fick jag gå långa omvägar på grund av att det var översvämningar överallt. Nu har det sjunkit undan... men ett tag fick jag domedagskänningar.

Aftonbladet: Himlen öppnade sig

Idag är vädret riktigt schysst, jag ska springa och hämta min tenta.

2007-08-28

Sista sittvagnsfärden

Jag åkte sittvagn på nattåget inatt. (Jag har lovat mig själv att det blir sista gången jag försöker sova i en sittvagn).

Det betyder att det inte kommer att skrivas något vettigt här ikväll.

Och eftersom jag inte är villig att dela med mig av det ovettiga som surrar i huvudet just nu så säger jag snart god natt.


På tåget som står på stationen i Vännäs:
Gubbe 1: "Vad många spår"

Gubbe 2: "Vännäs är en knutpunkt, det går tåg härifrån ut till Umeå"

Gubbe 1: "Vad säger du?!"

Gubbe 2: "Att det går tåg härifrån till Umeå"

Gubbe 1: "Jahaaa! Jag tyckte du sa ut i rymden"

Gubbe 1 och 2 klev på tillsammans med mig i Örebro och pratade mest hela resan, det vill säga natten, i samma anda. De skulle låååångt norrut och jag började ibland ana att de skulle tröttna på varandra innan dess de hunnit komma fram.
Sa jag att de hade en underbar Örebrodialekt?

God natt!

2007-08-25

Bandnamn 1

Nu ska jag införa ett återkommande inslag jag kom på igår när jag drack öl och såg på punkrock. Jag kommer inte ihåg vad bandet hette, eller snarare, jag visste aldrig vad det hette och jag vet inte det än.

Men i alla fall. Nu ska jag hitta på ett bandnamn i veckan, för nånstans i mig bor en liten varelse som bubblar upp bandnamn till mitt medvetande med jämna mellanrum.

Igår kom: Zed Mother Rockers

Jag tror att detta band skulle spela ganska trallvänlig punk. Ha en basist som sångare, en trumslagare bakom ett mycket spartanskt trumset och en gitarrist . Deras Debut-EP skulle naturligtvis heta Zed's dead.

2007-08-22

Fasen, vilken härlig morgon i Umeå

Saker och ting tycks inte vilja gå min väg.
Efter en lång resa mellan Örebro och Umeå igår så upptäcker jag att jag glömt lägga in en massa musik på min externa hårddisk, detta betyder att jag får släpa med mig hårddisken ner igen för att släpa den på tåget upp igen. Jag vill verkligen ha den där musik.

Jag sov i alla fall gott. Hade sovit dåligt i flera dagar innan. Gick då i morse upp och åt frukost. Den var god, inget att klaga över, gröt och bröd. Sen skulle jag sätta mig vid datorn för att fixa med de musikfiler jag faktiskt inte glömde hemma. Ställer en kopp med kaffe på soffbordet (coffee-table?), vänder mig om och lyckas slå ut kaffet över bordet där även en iPod och en massa papper ligger. På en sekund förvandlas en bra morgon till en dålig. Jag har inte varit på bra humör på flera dagar. Jag vet inte vad det är, känner mig rotlös, rastlös och lite annat. Nu blev det inte bättre.

När jag sedan städat undan det värsta av kaffet, som även landade på min stora matta, så var det då dags att upptäcka att det inte går att spela de musikfilerna jag fick med mig. Eller, det går att spela upp dem, men det är något fel på dem så det är inte musik utan oväsen som kommer ut ur högtalarna.
Jag satt alltså en hel dag i Örebro och la in mina cd-skivor på datorn för att ta med mig upp på min externa hårddisk till Umeå för att efteråt upptäcka att det ändå inte funkar. Jag vet inte vad det kan vara för fel. Men jag är inte glad. Kan något gå bra idag eller ska jag bara dra täcket över mig och vänta på bilresan tillbaka till Örebro imorgon?

Det kommer lukta surt kaffe på mitt rum för all framtid.

Blev lite gladare nu när jag insåg att jag haft tur med en sak och det är att jag valde att ta med mig Bob Hund-skivorna upp istället för att lägga in dem på min hårddisk.

Bob Hund håller som alltid.

2007-08-19

En annan plats

En dag när det inte är så lätt att hitta bra saker med Örebro så kan man fantisera sig bort till en utav favoritplatserna i staden som trots allt ligger en varmt om hjärtat.

Först ska jag bara skriva om min otäcka upplevelse idag, en AIK-supporter satte upp vad som visade sig vara ett fascistiskt klistermärke på en lyktstolpe utanför min gamla gymnasieskola. Jag blev illamående och tog mig en långpromenad i solskenet till Norra kyrkogården.

Men nu ska jag åter till den där fina platsen: Sörbyskogen.
Jag springer motionsspåret där flera gånger i veckan och jag tröttnar ändå inte. Enda nackdelen är väl att man måste korsa en golfbana (okej, man går inte på gräset, bara på en väg som korsar eländet. Hatar golf.) Jag föredrar, helt ärligt, att gå och kolla på gamla övergivna industritomter framför dessa välansade jävla dödgrävarparker till golfbanor. Hatat.

Åter till Sörbyskogen. Det får bli några bilder. Inte många ord.

Här är en damm, för den som inte ser det, och jag vet inte om jag fick med det men det finns i alla fall en stege för den som är sugen på ett svalkande dopp.

2007-08-18

Minnen från en tisdag


Tack vare denna bild så kommer jag helt plötsligt ihåg att någon fotograferade oss när vi var ute sist.

Vi måste haft det rätt kul ändå!

2007-08-17

Banken

Jag skrattade hela vägen hem från banken, förutom då en Volvo-gubbe tutade på mig.
Men det kunde ha varit annorlunda.

Jag gick till banken för att min internetdosa gett upp. En sådan dosa är rätt viktig för en sådan som mig. Jag vet inte hur man gör det och har aldrig betalat någon räkning på annat sätt än genom internetbanker.

Kommer dit, tar en kölapp, sätter mig på en stol. Det tar tid, det går trögt. Det är något jag kan leva med och under tiden jag sitter där kommer jag på att det finns något studenterbjudande som kan vara bra att kolla upp innebörden av.

Det jobbiga är när en kärring kommer med sina två barnbarn. Det finns gott om platser att sitta vid så jag förstår inte varför hon ska parkera sina två mjukglassätande snorungar till barnbarn bredvid mig på min vänstra sida och sedan parkera sitt feta arsle på min högra. Jag förstår inte det. Kanske skulle jag kunna ta och lyfta på mitt, aningen gracilare arsle till en annan plats så detta ekipage ska kunna sitta ihop, men det är ju så urbotat dumt att en oskyldig 24-åring ska behöva flytta på sig när det finns långa rader med bekväma fotäljer några meter bort. Suck.
Ungen bredvid mig, en pojke med ett utseende som skulle kunna provocera även hans morsa, smaskar på sin mjukglass som om han visste hur irriterad jag blir av det.
Jag räknar till tio. Sedan fantiserar jag om hur jag ska köra ner resten av glasstruten i halsen på honom. Jag förstår att det är en mormor som är ute med sina barnbarn och att denna mormor börjar få myror i byxorna. Så istället för att vänta snällt på sin tur som hon har blivit tilldelad genom kölappen så går hon och rycker i kraken till banktjänsteman som ska ta hand om oss som köar. Då får jag lust att köra ner båda barnbarnen i hennes hals.

Några minuter senare har hon gjort sitt ärende utan att ha suttit i kön som hon borde. Det går ganska fort tills det är min tur, trots trängningen. Banktjänstemannen är ganska trevlig. Hjälper mig med min internetdosa och kollar upp studenterbjudandet. Det visar sig att jag betalar en summa pengar varje år för att få ett sämre kort än jag får genom studenterbjudandet gratis. Jag blir glad. Tjoho!
Väntar nu på att få kortet hemskickat.

Jag kanske borde poängtera att jag gillar barn och att inga barn skadades i detta inlägg.

En plats del 1

Det finns en plats i Örebro jag gillar, jag vet inte varför. Men platsen är vacker. Kanske är det för att det är en lite udda plats. Den är omgärdad av Svartån, järnvägen och stans två mest traffikerade leder. Typ. Idag gick jag och tog några kort på platsen jag skulle vilja bo på någon gång.

Bilden är tagen norrifrån, från Östra bangatan.

När jag stod och precis hade tagit det här kortet kom en bil och tutade på mig. Någon meter bakom mig. Jag blev aningen skärrad så resten av bilderna tog jag lite snabbare. Gubbjäveln i Volvon hade visst kört fel, för han fick vända och se mig hånle på tillbakavägen. Haha!



Det kommer fler platser så småningom.

2007-08-16

Oj!



Satt och kollade på lite bilder jag har på datorn här hos mor och far.
Inte så mycket att ha kanske.
Men här tycker jag mig se en hygglig bild.
Ja.
På nåt sätt är den hygglig i all sin dålighet.

Känns på nåt sätt lite dåligt att jag inte fick arslet ur vagnen när det gällde Arre. Kanske skulle jag gett mig iväg ändå. Men jag var så jävla vankelmodig hela dagen att det rann ut i sanden.

2007-08-15

En dag i ett tv-rum

Detta blev en dag i vilandets tecken. Var ute rätt rejält igår, vaknade upp med en mun vars tänder inte blev borstade igår. På den vägen har det varit från förmiddag fram till kvällsmaten.

När jag sa till mamma att jag mådde illa blev hon orolig att smittas av maginfluensa inför resan till Düsseldorf idag. Men det var nog inte några mikrober som var orsaken till mitt illamående.

Nu, efter lite återhämtning, kan jag äntligen lyssna på musik igen och har därför dragit igång Queens of the Stone Age-cd:n Lullabies to Paralyze. En riktig höjdarskiva. A long slow good bye, Burn the witch och Everybody knows that you're insane.

Frågan är om jag orkar åka ut på landet och äta kräftor med Arre imorn. Det lockar å ena sidan att komma ut lite men jag känner mig verkligen sliten.

Hursomhelst. När jag var som mest trött på eftermiddagen avnjöt jag en och en halv film på mina föräldrars stora tv. 2046, nån asiatisk ganska romantisk film jag inte riktigt begrep mig på tack vare att jag sov mesta tiden, men det jag såg var riktigt bra.

Sen såg jag hela Stephen King-klassikern Children of the Corn (1984) för första gången. Den var rolig att se. Jag har en viss förkärlek för skräckfilmer. Den här handlade om en stad vars invånare är barn som dyrkar en skum gud och mördar vuxna. Kort och gott.

2007-08-13

Dåså

Sommarlovet kan börja igen.

Jag har klurat lite på saken och jag har inte haft en död stund sedan i påsk.

Min sista dag gick långsamt, när jag väl var färdig så hade jag dock lite svårt för att lämna stället. Fick liksom en liten klump i halsen när jag lämnade gubben G i sin rullstol bakom mig.

Men jag glömde matlådan så jag får ta en sväng förbi där imorgon. Bjuda på hembakat fika.

2007-08-12

Snart

Det är inte så att jag stressar ihjäl mig på jobbet.
Det är inte så att det är alltför många tunga lyft.
Det är inte så att jag inte tycker att det är roligt.
Det är inte så att pensionärerna tär alltför mycket på ens psyke.
Det är inte så att medarbetarna är dåliga (för det är de definitivt inte något undantag).
Det är inte så att jag haft problem att ta mig upp på morgnarna...

Men nu ska det fan bli skönt med lite sommarlov!

De senaste dagarna har masat på i sådant långsamt tempo att jag inte vet vad. Jag har gått och halvslumrat halva dagarna.

Det känns verkligen att det bara är en sketen arbetsdag kvar, klockan verkar ha stannat. Imorgon går jag 7-16. Sen är det klart. Tomheten får ta vid.

Jag behöver lite tomhet ett tag och det blir inte sämre av att mamma och pappa far till Düsseldorf i några dagar. Sen ska man väl fixa hundvakt till hundarna och den totala obundenheten är ett faktum så gott som något.

Men det är med något blandade känslor jag lämnar stället, det har varit en bra tid. Fast nu när jag jobbat sex dagar denna vecka och har en kvar känner jag mig lite trött på det. Kanske är det bra det, att jag känner mig trött på det, så jag inte längtar tillbaka alltför snart.

Nu ska jag lägga mig för att imorgon bitti stiga upp fem igen, en sista gång för den här sommaren.

God natt.

2007-08-09

I min hjärna

I min hjärna var inlägget På papperet ett ganska roligt inlägg. Jag svängde ihop det, publicerade det och jag läste igenom det.

Det blev ju bara skit av skiten. Fan.

Nu behöver jag kolla mitt blodsocker, borsta tänderna och sova.

På papperet

Satt i all tristess och surfade runt lite. För ovanlighetens skull hamnade jag på Expressens sektion för kärlek och sex!

Hur som helst... bilderna talar ju sitt tydliga språk.


Men ni som känner mig, ni vet ju hur bra det har gått, aight?
Hur pålitliga är dessa test kan man fråga sig.
Sen testade jag mina kunskaper i mannens kanske käraste ägodel (förutom hustrun då, om sådan finnes).
Okej, där var jag politiskt inkorrekt.
Vad kan du om mannens könsorgan, kul för den medicinskt intresserade skulle jag tro.
För den som vill testa så har jag länkarna här:
Och jag tror att det är så att raggtestet för killar ska göras av killar och inte är till för dem som raggar på killar. I annat fall så är jag illa ute, är inte intresserad av killar på det viset.

En dag på jobbet

B som är helt i sin egen värld blixtrar ibland till. Han kan sitta tyst timvis på sin plats vid matbordet och läsa Nerikes Allehanda. Svarar kort på tilltal, om man frågar om han vill ha kaffe och så vidare.

Idag skulle jag till matborde och torka det.

"Uj uj uj", att B talar en helt underbar närkingska går icke att ta miste på. Han har höjt blicken från tidningen och riktat den ut genom fönstret.

"Uj, vilken mage hon har"

Jag ser nu vad för något han syftar på, en kvinna utanför fönstret

"Usch usch usch"

Något är alldeles förfärligt där ute

"Den är alldeles för tjock"

Det värsta är kanske att han har helt rätt.

2007-08-08

Spurten

Med lite över milen i benen sedan igår kväll klev jag i morse in på jobbet. Men det var den bästa dagen denna vecka, i alla fall från min sida. Svepte bort tröttheten ganska bra med kaffe, om och om igen.

Vad ska man göra sen i nästa vecka? När man inte längre är dödstrött på eftermiddagarna, när man kan gå upp lite senare på morgnarna och när föräldrarna är borta på semester.

En stor frihet hägrar.

Jag fick en liten dröm på förmiddagen idag, när jag under frukostrasten satt och sörplade på min centralstimulerande lilla heta dryck. Jag började fantisera om att bli vinbonde. Kanske i Sverige eller ännu hellre, Californien. Det hade varit något. Ha det som fritidssyssla, om man hade tid.

Men vi får se.



Det behöver inte vara storskaligt eller så, bara det är roligt.

2007-08-07

Ullared

Hälsningar till Ylva!

/Peter förtjänar egentligen ett helt kapitel för sig med fullödiga analyser och kommentarer/ (reds anm.)

Seg

Vet liksom inte vad jag ska skriva. Det finns en hel del inne i mig som vill ut, inte för att jag vet exakt vad och hur det ska formuleras, men ut vill det.

Jag är nog för trött just idag för att göra något åt det, men någon annan dag kanske. När jag varit ledig från jobbet ett tag kanske. Nu är jag ju inne på en lång arbetsvecka, har onsdag, torsdag, lördag, söndag och måndag kvar. Lite ledig på fredag blir jag dock, men då vill mor min att jag ska fixa på mitt rum för att vi får fint främmande och ska jag vara ärlig så ser det ut som om detta innebär att jag inte får så ledigt på min lediga fredag.

Jag kan förresten orda lite om sommarjobbet. Jag ska inte klaga, jag har trivts med det. Hade jag inte jobbat hade jag klättrat på väggarna och hade jag jobbat någon annanstans kanske jag inte trivts så bra.

Men nu börjar jag för fasen bli riktigt trött. Känns inte som om jag har varit ledig mer än någon dag då och då sedan i påskas. Alltid något har det varit. Och jag känner att det inte händer så mycket nya spännande saker på mitt jobb. Man gör samma sak dag ut och dag in känns det lite som. Upp med pensionärerna, tvätta dem som behöver det, torka dem i ändan, ge dem frukost, lägga de som behöver vila, ge dem förmiddagskaffe, ta ut på promenad om det går, ge dem lunch, ta dem som behöver vila till deras sängar, ge dem kaffe på eftermiddagen. Osv osv osv...osv. Ska inte klaga, men nu är jag trött. Sover lite lite.

Sen börjar det ganska snart bli dags att tänka på hemresan till norrland. Skolan börjar i september.
Okej, jag ska göra Örebro som fasen några veckor nu när jobbet är klart, men sen är det faktiskt dags att packa sina väskor.

Det ska bli spännande. Både att vara ledig i Örebro och vara ledig i Umeå... och sedan ge sig på resten av kroppen under höstterminen.

Bla bla bla...

Jag är trött och det finns inget inom mig som hindrar skiten från att flöda ut över tangentbordet.

Gokväll!

2007-08-06

Ett litet inlägg om intet

Det kliar i fingrarna men inte i huvudet, så det blir inte mer skrivet än så här.

Kan väl lägga upp en fin bild eller nåt.

Okej, den var inte så fin... Men gör en bättre själv din jävel!



Jag kan erkänna att Umeå börjar locka lite. Men det finns en del lockelser kvar i vackra Örebro också, just so you know.
Än har ni chansen brudar, med andra ord.

2007-08-04

Utsugare

Jag hatar Aftonbladet.se. Jag tänker inte länka till dem nu bara för det. De jävlarna.

Jag såg en artikel på deras hemsida om unga diabetiker som skippar sitt insulin för att gå ner i vikt. Men så måste man pröjsa för att få tillgång till hela artikeln, särskilt irriterande då "experten" som uttalar sig är en Örebro-läkare som man känner till.

Usch Aftonbladet, usch!

Jag ska nu göra lite research på ämnet ätstörningar bland diabetiker och kanske skriva en essä eller ett blogginlägg om det, kommer att vara gratis i min version. Ett intressant ämne tycker jag.